Twój koszyk jest pusty

SPECIAL AESTHETICS M-Neutralizator kwasów mono- i mieszanych

Nr kat.: CP0505
Cena brutto: 95,00 PLN
+

Neutralizuje działanie kwasów w następujących procedurach zabiegowych:

•    LACTIC AHA PEEL M-Kwas mlekowy 40% pH 3.5
•    ANTI-AGEING LACTIC AHA PEEL M-Kwas mlekowy 20% pH 1.7
•    ANTI-AGEING LACTIC AHA PEEL M-Kwas mlekowy 40% pH 1.6
•    ANTI-AGEING LACTIC AHA PEEL M-Kwas mlekowy 55% pH 0.9
•    ANTI-AGEING LACTIC AHA PEEL M-Kwas mlekowy 80% pH 0.3
•    GLYCOLAC AHA PEELM-Kwas glikolowy i mlekowy 40% pH 1,6
•    GLYCOLAC AHA PEEL M-Kwas glikolowy i mlekowy 70% pH 0.5
•    DEPIGMI PEEL M-Kwas kojowy i mlekowy 35% pH 1.6
•    ANTI-PHOTOAGEING PEEL Formuła kwasów AHA Complex 35% pH 4.0 w ampułce do jonoforezy
•    ANTI-PHOTOAGEING PEEL M-Kompleks kwasów AHA 40% pH 2.8
•    ANTI-PHOTOAGEING PEEL M-Kompleks kwasów AHA 70% pH 2.5
•    LA-MA LIFT PEEL M-kwas mlekowy i migdałowy  33% pH 1.4
•    LA-MA LIFT PEEL M-kwas mlekowy i migdałowy 55% pH 0.7
•    PYRUVIC PEEL M-kwas pirogronowy 50% pH 1.6
•    PYRUVIC PEEL M-kwas pirogronowy 55% pH 1.5
•    PYRUVIC PEEL M-kwas pirogronowy 65% pH 1.3

Preparat neutralizuje nadmiar kwasów oraz zwiększa pH skóry od kwaśnego do naturalnego.

Ekstrakt z miłorzębu japońskiego (Gingko Biloba) - zmniejsza napięcia naczyń krwionośnych, pobudza krążenie, poprawia ukrwienie. Ujędrnia i uelastycznia skórę, zapobiega pękaniu naczynek krwionośnych, neutralizuje wolne rodniki, hamuje procesy starzenia skóry.

Ekstrakt z lukrecji (Licorice Root) - ekstrakt z korzenia tej rośliny ma silne własności wiązania wody w skórze, jest więc skutecznym składnikiem nawilżającym. Łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry, łagodzi skutki promieniowania UV oraz działa antyoksydacyjnie, przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybicznie. Wzmacnia naczynka krwionośne, zmniejsza opuchnięcia pod oczami i zaczerwienie skóry, rozjaśnia koloryt skóry. Zwiększa zdolność regeneracji komórek skóry, dlatego jest stosowany w preparatach kosmetycznych także jako składnik przeciwzmarszczkowy. Hamuje aktywność tyrozynazy, enzymu, który przyczynia się do tworzenia przebarwień.

Ekstrakt z babki - o właściwościach oczyszczających, nawilżających, zmiękczających i emoliencyjnych. Wygładza nierówności naskórka. Działa przeciwstarzeniowo i przeciwzapalnie. Łagodzi podrażnienia, reguluje wydzielanie sebum. Działa również ściągająco.

 

Pojemność: 200 ml

Zapytaj o produkt